Direktlänk till inlägg 14 september 2007

Rena rama hälsokosten... typ.

Av Vera - 14 september 2007 17:28

En ledig dag kan inte slarvas bort hur som helst, tänkte jag i morse och hivade iväg den ena ungen till skolan och satte den andra att rota i en kökslåda.

Resultatet blev en burk morotsbiscotti, en burk kanelkakor och några burkar jordgubb- och rabarbermarmelad med vanilj.

Nu har jag äntligen experimenterat klart med morotsbiscottisarna så att jag är riktigt nöjd med smak och konsistens. Det bästa av allt med de hele är att jag tycker man kan knapra i sig dem med gott samvete. Start och crunchy som man kan hälla i frukostfilen känns onyttigare än dessa skorpor.


Här kommer receptet!

3,5 dl havregryn
1 dl kruskakli
0,5 dl blandade solrosfrön och linfrön
2 tsk bakpulver
1 dl socker
0,5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
3 dl finrivna morötter
2 ägg
0,5 dl filmjölk
1,5 smk rapsolja

Blanda alla torra ingredienser, rör därefter ned resten (jag kör allt i matberedaren) Forma med mjölade händer tre längder av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och grädda i 225° i 15 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Sänk värmen på ugnen till 180° och grädda snittytorna tills skorporna är torra och knapriga. Glöm inte att vända på dem! Här passar en varmluftsugn perfekt, men då får du sänka värmen ytterligare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards