Direktlänk till inlägg 16 november 2007
Recept:
Skålla 1 dl grovt rågmjöl och 1 dl havregryn med 3 dl kokhett vatten.
Låt dra 10 min.
Tillsätt 3 dl kallt vatten och rör tills det blir 37°.
Smula ned 50 g jäst och rör tills det löst sig. Klicka ned 30 g rumsvarmt smör, 1,5 msk sirap, 2 tsk salt, 1,5 dl solrosfrön, 2 msk linfrön och 3,5 dl rågsikt samt 6-7 dl vetemjöl.
Bearbeta väl i 5-10 min.
Jäs övertäckt ca 40 min
Baka ut till två runda/ovala limpor. Skåra med kniv och jäs ytterligare 40 min.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° efter ca 40 min är bröden klara.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|