Direktlänk till inlägg 27 april 2008
Jag fick nyligen boken Bar Italia och har redan testat flera recept. Bla grillad inlagd zucchini och spenatfrittata. Nu har jag gått och sneglat på glassrecepten i en veckas tid, men jag har ingen glassmaskin. Tillslut bestämde jag mig för att testa ändå, med elvisp och hejdundrandes mycket tålamod. Nu sitter jag här med hela magen full av iskall gelato al ciocolato (choklad) och gelato all´arancia (apelsin)
Chokladglassen var busenkel att göra. Blanda 80 gram kakao, 175 gram socker och 2 msk maizena i en kastrull. Häll upp 7,5 dl standardmjölk i ett mått och blanda hälften i kastrullen. Rör slätt och tillsätt resten av mjölken. Hetta upp under omrörning så att krämen tjocknar. Svalna under lock och kör i glassmaskin, alt ställ in i frysen och rör med elvisp några gånger under infrysningen.
Skeda upp och låt publiken imponeras utan att du talar om hur lätt det var!
Käckt också att jag hade nästan likadana glas att servera i va!?
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|