Direktlänk till inlägg 21 juni 2008
Den här pajen hittade jag på till en studentbuffé för några veckor sedan (plus att jag gjorde pajen Zelca tipsade om i tävlingen). Den är lätt att göra, god och inte särskilt nyttig. På ett buffébord med sallader passar den ändå ypperligt eftersom man varvar med lättare saker och smaker.
Hacka samman smör och mjölsorter i matberedare. Droppa i vattnet och låt degen klumpa ihop sig. Kör inte för länge, då blir det smetigt. Låt vila i plastpåse en stund i kylen.
Tryck ut degen i form och förgrädda i 225° ca 15 min. Om du inte vill att kanterna på pajen ska rasa ned kan du lägga folie över och fylla med torkade ärter, som håller pajskalet på plats. För att få en frasig deg behöver du ta bort ärterna och folien efter ca 10 min och grädda sista minuterna utan.
Skär rödlöken i tunna skivor. Fräs den i panna med en klick smör. Tillsätt honung , salt och balsamvinäger och puttra in. Fräs en liten stund till.
Bottna pajskalet med rödlöken, strimlade soltorkade tomtarer ochsmula/skiva ned hälften av osten. Strö över örter. Slå på äggstanningen och toppa med resten av den skivad chèvren.
Grädda i 200° ca 20-30 minuter, tills pajen fått fin färg och ”stannat”.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|